23. 01. 2015.

Deset domaćih namirnica koji su dobri za pse



Domaća hrana koja je dobra za pse

Mnogi ljudi hrane svoje pse "iz kuće" a da pri tome ne znaju da su neke od tih stvari čak i štetne za psa. Mnogi psi dobiju i ono što ostane nakon našeg obroka, pa ćemo ovdje da pređemo preko 10 namirnica koje su zdrave za pse!











  1. Kuvana piletina
    Opšte poznata stvar! Psi je obožavaju, a odličan je izvor proteina i nije mnogo začinjena što je dobro za pseći stomak. Piletina je odlična zamjena za standardne pseće hrane.
  2. Sir
    Pod uslovom da pas podnosi laktozu, odličan i kao nagrada! Izbjegavajte polumasne sireve i pazite da ne pretjerate jer se psi lako debljaju.
  3. Mlada mrkva
    Dobro za zube, sadrži malo kalorija, mnogo vlakana i beta-karoten kao i vitamin A.
  4. Jogurt
    Gomila kalcijuma i proteina! Ali pazite da psima ne dajete jogurt sa vještačim zaslađivačima ukusa. Pored toga, jogurti sa aktivnim bakterijama djeluju probiotično i pomažu psećem sistemu za varenje.
  5. Riba
    Dobar izvor omega 3 kiselina koje povoljno utiču na pseće krzno tako što dlaci daju sjaj i jačinu. Pored toga, podstiču i pseći imuni sistem ali pazite da psu dajete samo kuvanu ribu ili jednostavno riblje ulje da dodate u redovnu ishranu.
  6. Bundeva
    Ima slične kvalitete kao mrkva, s tim da pomaže i kod problema s probavnim sistemom.
  7. Kokošija jaja
    Jako jeftin način da se psu u ishranu doda proteinski podstrek! Lako se vari, nije teško u stomaku tako da je to odličan dodatak obroku.
  8. Boranija
    Odlično zasićuje, niska u kalorijama tako da je odlično za pse koji su na mršanju. Samo pazite da nije preslano!
  9. Kriške jabuke
    Održavaju zubalo jer čiste naslage s zuba. Pored toga, osvježava pseći dah i sadrže mnoštvo vlakana i vitamina A i C. Samo prije davanja uklonite sredinu jabuke i sjemenke.
  10. Zobena kaša
    Lako se vari, sadrži dosta vlakana i posebno je pogodno za starije pse čiji stomaci nemaju snagu varenja kao ranije. Obavezno prokuvati prije davanja i ne začinjavati ni solju ni šećerom.
Naravno, postoji još toga što se može dati psu; ovo su samo neke izdvojene stvari koje su dobre za pseće zdravlje!

Nema komentara:

Objavi komentar